Äppelkaka med nötter

Kommentarer

 
  • 2 okt 2009

Jag hörde att äppelkakan som jag själv aldrig smakat fick gått betyg på marknanden. Här kommer receptet som efterfrågats.

ÄPPELKAKA MED NÖTTER

Ingredienser pajdeg:

2dl havregryn

2dl vetemjöl

1dl strösocker

2tsk bakpulver

125g smör

Fyllning:

3 äpplen

1dl valnötter och hasselnötter

3 ägg

1dl strösocker

2tsk vaniljsocker

2dl crème fraiche

1tsk kanel

2tsk florsocker

Ugn: 175C

Gör så här:

1. Blanda havregryn, mjöl, socker och bakpulver. Finfördela smöret i blandningen. Arbeta ihop till en deg och tryck ut i en pajform, 24cm i diameter. Låt stå kallt i 30minuter.

2. Skala och riv äpplenagrovt. Krama ur lätt och lägg i formen. Baka i 15minuter.

3. Hacka nötterna grovt. Vispa ihop ägg, strösocker och vaniljsocker. Rör i crème fraiche och häll över äpplena.

4. Strö över nötterna och kanelen. Grädda i 35minuter. Sikta över florsocker.

 

Lycka till!