Äppelkaka med nötter
- 2 okt 2009
Jag hörde att äppelkakan som jag själv aldrig smakat fick gått betyg på marknanden. Här kommer receptet som efterfrågats.
ÄPPELKAKA MED NÖTTER
Ingredienser pajdeg:
2dl havregryn
2dl vetemjöl
1dl strösocker
2tsk bakpulver
125g smör
Fyllning:
3 äpplen
1dl valnötter och hasselnötter
3 ägg
1dl strösocker
2tsk vaniljsocker
2dl crème fraiche
1tsk kanel
2tsk florsocker
Ugn: 175C
Gör så här:
1. Blanda havregryn, mjöl, socker och bakpulver. Finfördela smöret i blandningen. Arbeta ihop till en deg och tryck ut i en pajform, 24cm i diameter. Låt stå kallt i 30minuter.
2. Skala och riv äpplenagrovt. Krama ur lätt och lägg i formen. Baka i 15minuter.
3. Hacka nötterna grovt. Vispa ihop ägg, strösocker och vaniljsocker. Rör i crème fraiche och häll över äpplena.
4. Strö över nötterna och kanelen. Grädda i 35minuter. Sikta över florsocker.
Lycka till!